Bio en Halal maaltijden

Biologische voeding

Kinderen hebben van nature aanleg om natuurlijke producten goed te verteren. Wij gebruiken voornamelijk biologische voeding en ingrediënten. Deze bevatten geen chemische toevoegingen en bij de teelt worden geen giftige bestrijdingsmiddelen gebruikt. Bovendien is  biologische landbouw zeer milieuvriendelijk.

Er is bewust gekozen om niet uitsluitend biologische voeding aan te bieden bij KidsEnZo, omdat we enerzijds het allerbeste willen voor de kinderen en anderzijds kinderopvang toegankelijk en betaalbaar willen houden voor iedereen. Voor de warme maaltijden bereid met biologische ingrediënten hoeft u dan ook niet extra te betalen.

Om u inzicht te geven in welke producten wel of niet van biologische oorsprong zijn, treft u hieronder een lijst.

  • De warme maaltijden worden iedere dag vers bereid, met uitsluitend biologische groenten.
  • Ons vlees komt vers van de Halal slagerij.*
  • Fruit wordt gecombineerd gegeven, dus zowel biologisch als niet biologisch fruit.
    Onze appels zijn biologisch. Dit is ook de basis van de fruitpap.
  • We gebruiken zowel biologische als niet – biologische zuivel en drinken zoals Roosvicee.
  • Tussendoortjes zoals crackers, rijstwafels, ontbijtkoek en soepstengel zijn niet altijd van biologische oorsprong.

Halal vlees

*Waarom serveren wij halal vlees? 

In vergelijking met andere vleessoorten komen voedselvergiftigingen en hygiënische problemen minder vaak voor bij halal vlees. Halal vlees wordt ook niet met groeihormonen of antibiotica behandeld omdat deze behandelmethoden varkensvlees ingrediënten zouden kunnen bevatten. Halal vlees bevat dus geen varkensvleesproducten zoals gelatine en shortenings.

Het aanbieden van fruit en warme maaltijden aan baby´s geschiedt in overleg met de ouders. Indien ouders het wenselijk vinden om hun baby mee te laten eten met het dagschema, dan kunnen wij zowel het fruithapje als de warme maaltijd – al naar gelang de leeftijd van de baby – fijn, dan wel grof pureren.