Onze visie

Ons symbool, het plantenscheutje, is een zeer bewuste keuze.

logovoor

Tijdens onze opleiding leerden we dat je opvoedend personeel kunt vergelijken met een tuinder…

Als tuinder moet de opvoeder het kind niet alleen opvatten als een plantje dat tijd en ruimte moet krijgen om te groeien. Het dient tevens geplaatst te worden in een veilige tuin met vruchtbare aarde, waarin het kan opgroeien in een beschermde omgeving met de juiste omkadering en leerkansen. Deze leerprocessen stimuleren we vanuit de interesses van uw kind! Elk kind heeft namelijk de drang om zich te ontwikkelen en doet dit op zijn eigen manier en op basis van zijn eigen temperament.

Kinderen hebben behoefte aan een ‘warm nest’. Deze nood aan geborgenheid, onverdeelde aandacht en continue zorg krijgen ze in de eerste plaats van jullie, hun ouders. Wij willen hier als begeleidsters een aanvulling op betekenen. Onze handen staan open om elk kindje te laten openbloeien tot een uniek mensje!

Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan in grote organisaties hebben wij onze droom verwezenlijkt door opvang aan te bieden op een andere manier. Zonder uitlaatgassen, overvolle groepen en onbekende gezichten.

Wij zijn geen opvang waar uw kind zich moet ontwikkelen onder druk van de prestatiegerichte maatschappij.
Bij KidsEnZo werken we met 3 vaste, ervaren pedagogisch gediplomeerde personeelsleden.

De communicatie tussen de ouder(s) en begeleidster(s) gebeurt in alle openheid en eerlijkheid. Door ons kleinschalig karakter bieden wij een rustpunt voor uw kind.

Wendagen

De eerste dagen op het kinderdagverblijf vormen een indrukwekkende ervaring, zowel voor het kind als voor de ouders. Wij vinden het dan ook belangrijk om juist in die periode heel bewust extra aandacht aan beide te besteden. Daarom hebben wij een wenperiode ingesteld waarin wij kinderen én hun ouders vertrouwd laten raken met KidsEnZo.

Tijdens de wenperiode maken kinderen en ouders uitgebreid kennis met de nieuwe omgeving, de groepsruimte, de pedagogisch medewerkers en de andere kinderen. U overlegt in die periode intensief met de pedagogisch medewerkers. Door veel te overleggen en veel te vertellen over de zorg die u uw kind thuis biedt, kunnen wij het voedingsschema, het slaapritme en de individuele aandacht voor uw kind bij KidsEnZo daarop afstemmen. Zo voelt KidsEnZo al snel als een vertrouwde plek en leren zowel u als uw kind de pedagogisch medewerkers en de groepsgenootjes goed kennen.

Tijdens de wendag speelt u in het begin ook zelf een rol in het verzorgen van uw kind bij KidsEnZo. Geleidelijk aan nemen de pedagogisch medewerkers dit van u over. Niet alleen ziet u tijdens de wenperiode hoe uw kind zich steeds meer op zijn/haar gemak voelt, ook ziet u met eigen ogen hoe het dagprogramma van de groep eruit ziet en hoe de medewerkers met de kinderen omgaan. Om uw kind geleidelijk aan te laten wennen aan KidsEnZo, zal de eerste dag slechts een gedeelte van de dag in beslag nemen. Zo kan uw kind op zijn/haar gemak alle nieuwe indrukken  in zijn/haar eigen tempo opnemen en verwerken. In de regel houden we drie wendagen aan, echter mochten ouder het wenselijk vinden om een langere wenschema aan te houden, dan is hier uiteraard wel ruimte voor.

Slaapkamers

De slaapkamers zijn ruim en met zachte rustgevende aarde tinten ingericht.
De slaapkamers hebben camera bewaking.

De kinderen hebben allemaal een eigen bedje voorzien met hun naam en favoriete knuffel.
Dit bied hun een veilig en vertrouwd gevoel. Ook voor de hygiëne is dat fijn!
We hebben 3 slaapkamers, een baby rustkamer met hoge baby wiegjes dichtbij naast de leefruimte, een baby slaapkamer met ledikantjes, en een peuter slaapkamer met stapelbedden.